Kronfågel

ivars saltlake släpper vätska

Uppdaterad

Som vi deklarerar på förpackningen så innehåller Ivars kyckling 22 procents saltlake. Laken innehåller vatten och salt. Våra smaktester visar att den frysta kycklingen smakar bättre med en saltlake, köttet blir mörare och saftigare. Det bästa sättet att tina upp kycklingen på är i kylskåp under ca ett dygn. Vid tillagning försvinner alltid vätska så det bör inte vara något anmärkningsvärt med din kyckling.

Om man inte vill köpa mörad kyckling kan man köpa Kronfågels kylda naturella produkter, de innehåller endast kycklingkött. Det går givetvis bra att själv frysa in våra kylda naturella produkter. Vi rekommenderar då att man lägger över kycklingdelarna i en fryspåse, detta då våra färska produkter är paketerade i en atmosfär som gör att infrysningen sker långsammare och det då lättare blir frysskador. Här är länk till hela vårt sortiment. https://www.kronfagel.se/vara-produkter/

warning Created with Sketch.